STATUS UPDATED!
REDHAA DGNN APA YGG TERJADI,,aku terimaa semua ini dgnn hati ygg ikhlass sygg..
deayaᵀᴴᴱ ᴼᴿᴵᴳᴵᴻᴬᴸ◕‿◕: Saturday, December 24
WELCOME TO MY OFFICIAL BLOG..HITS FOLLOW BUTTON NOW..BE GOOD ATTITUDE IN MY BLOG LAND

Saturday, December 24, 2011

YOU NOT MINE (last entry)

hemm...life without dia iss okayy utk aku,,,sbb i know dier cume main2 jea an aku,,yaa besa laahh puppy love laa katakan,emmm sedikidd myesall kerana aq mmberi harapan yg besar kadd dier yggg akuu andd dier akn kekal smpai kawinn,,but it juz a dreamm..yaa sepertii mimpi yg tidak sampai ke bintangg...aku redhaa dgn ketentuan ilahi,mybe dier bkn mr right akuu dann mybe ada ygg lagi caring pada dia...yaa aq reda dann aku ikhlass dengan pa ygg terjadi,,jadi irfan!! aku halalkan semua ygg aq kci kadd ko,,,aq ikhlass kann semuaa nyaa,,so ko jgn wsauu sbb aq xde niat mao berdendamm an kao...dann terimaa kasihh sbb wujud dann hadir menyinari hidupp aku selama 2 bln 3 minggu 1 hari,,aq hepyy bia punn dukaa dgn kao..bagii aku duka ker pahit kerr bersama kao sume tuhhh terindahh bagi aku,,,dan kenangan ituu takkn terulang lagi...yaa  ko phm2 jelaa kita akn mnjadi kwn..kwn mcm dulu,,ko pnggil aku akak,,aku pnggil ko irfann,,itu sudaa memadai bagi aku,,tapi ko ingaddd xakan ada peluang kedua utk ko wujudd semulaa dlmm hidupp aku,,bagi akuu sejarah takkan mungkin berulangg,,soryy ituu adalhh prinsip hidupp aku,,,

tapi irfannn aku suda hepy skunk,,,ko jgn wisau,,,ko blah dari hdup akuu cikedd punn aku ta buadd kje gilaa...
aq masih waras dan aku ta bodoh...waktu mao putuss kao takudd aku buadd kje gilaa kn?? ehh~ ko silapp aku ta buadd punn...sbb aku dah hepy skunkk,,,aku gembiraa dgn hidup aku skunk,,dan aku eklas menerima kao sebagai kawan akuu..kite mmg kwn pun kann..dari kecikk lagi...


akuu upload pic neyhh bknn aku na menyingkapp kisahh silamm kitaa cuma aq na koa ingadd smule,,neyhh lahh tiket wyg pertama ko dann aku,,,lpss tuhh kite mne tgk wygg dahh sama2...kite tgk cite REAL STEEL,,ko mang ta romantikk laa,,,tapii ko ckpp ko pilih cite neyhh sbb ko tahu aq lyn cite omputihh,,,'
ko ingadd x...aku,naim,iman tinggal ko mase kt kaunter beli popcorn?? kciann ko kne bwk 3 air coke...hahahhaa
sweet cgt mase tuhh..thennn mase ko da masukk hall wygg ka ta jmpe tmpat ktaowg ddk kan??cite dahh start,,hall punn gelapp..alaa cian ko knn.,tapii sbb time tuh ko pwe aq,,aq pun nyalakn enset akuu sbgai signal yg ktaowng ada kadd cituu~

tapi irfannn aq na buadd 1 pengakuannn SUMPAH mmg aku ta phmm jln cerita tuhh laa..sbb aku bz an ko,,,aq hepyy an ka time tuhh mklum laa 2 first timee aq date an ka knn..yepiiii~ hepyy tahap gaban aku...
aq skew pnggil ko cipan .. sbb darikk kcikk lagi aq pnggil ko cmtuhh..tapi...malang nyaa ko ta sukaa...ko ta suka aq pnggil ko cipann..bia punn time tuhh aq aweq ko..ko mmg jahad,,smpai hati ko pnggil aku BADAK AIR,.haahaha..btw ko laa bf pertama aq ygg pnggil aq an nme buruk tuhh...aq harap pas neyhh bakal pwe aq ta pnggil aq cmtuhh lagi sbb mmg aq ta skew...tapii sbb time tuhh ko pwe aq,,,aq terima jela.dan anggap pnggilan tuhh sweet dan cgt bermkna,,pdahal dlm hati membara bara,,

aq syg ka sepenuhh hati aku,,dan aku dapat rasakn kau punn mcm tuhh tapi rupanya aq slh..hee
ko ingt x?? mase abah ko masukk ospitall,,ko tao x betapa peritnya hati aku sbb ko ta mcjj aku,,tapii aq sedaya upaya tahan mrh aku dan cuba utk bersabar demi ko,,,akuu mao stay lame an ka sbb tuhh aku perlu sbr yg cukup kuad,,,law aku xsbr aku ase kite dahh lame breaks nyer..
ko tawu x?? aq sedaya upaya beli kdit..minx kat mak aq,,n bile ade duit lebihh cikedd aq beli top4 utkk ko,,sbb aq tao ko suke gayut an aku bile tghh mlm...sume tuhh laa kenangan ygg aku xleyhh lupakan...

hee yg neyhh aq na trgelakk law cite,,ingt x?? mase tuhh ko buadd gentle dtg lepak dpn uma aq..first ko dtgg dlm area 9.15  mlm dgn apak,naikk moto baru apak tuu lahh,cehh wat brani jea..pdahal aq punn wsau mak aq bising,,tapi mak aq ta bising..kol 10 kao punn balik...
lps jea mlm tuhh ko dtg lepak uma aq,,amboii tiap2 hari ko dtg,,smpai mak aq pelikk,.tapi aq ckpp kat mak aku ko mmber aku,,hee menipu makk sbb na lepak an ka,,
kite date tiap hari...ade laa mase neyhh ko dtg sorangg naik moto nouvo tuhh,,,ko ckp ko na ajak aq ngepong,,aq iyekn ajer,,ko ckpp ko dtgg ptg,,tapi malang nyaa aq terlelap..thenn ko beriban kali lalu dpn uma aq..masa tuhh aq mang ta sdr laa sowiey ya irfann,,,ko punn kcewa,,ko punn balikk uma tok ka dgn prasan hampa dan mrh,,,otw ko na balikk tuhh hujan turun selebat nyer,,ko basahh dek air hujann..kcian ko kn..sesampai ko kadd uma tok ka,,aq punn kol,,aq minx maaf sume..ko mrh aku,,puas aq explain..ko wt tataw jer seolah2 ko merajukk laa...tapi mlm tuhh ko dtg uma aq then kite lepakkk lagi...ko punn hepy..aq lagi laa...

sekali lagi ko dtg uma aku,,,dgn naim..lepak dri kol 2..kol 5 bwu ko rety na balikk...itu punn sbb mak aku bising...kali neyhh mang aq xleyhh lupakn..aq ikut naim g kdai...aq tinggl ko kt depan uma aq dgn teha...haha bodoh kn aku tinggl pwe sndiri then naik moto dgn mmber ko,,hahah..tapi mmber ko uhh kwn dari kcik aq sbb tuhh aq ta segan..naimm soh beli roti,,so aq beli,,naim bwk moto ko irfan kencang gler,,smpai kat bonggol dier ta brekk,,cemas aq,,smpai2 jea,,muka ko mrh,,teha punn da balik uma..ko mrhh sbb aq tinggl ko,,aq bagi ko roti thenn ko mkn,,tapi irfann ko mkn comott..aq lapkan bibir ko dgn tgn aku..jujur aku ckpp ko mmg mkn cm bby laa,,heee,,ko na  air,,tapi  aq mlas buadd air...aq kci kownag minum air cool jea,,hahaha nasib laa korang...tak lame tuh korang balikk...

ko ade uma tok ka lagi...kite x mcj sbb kdit kite sudaa abes,,,ko lalu dpn uma aq,,tapi ko ta ckp punn ka mao dtg perumahan aku...ko naikk moto kapcai apak,,hahaha
mase ko lalu tuhh aq tgh main badminton an wadi..ko pndang jea aku,,aq lakk wtt muke trkjut laa cgt..bkn trkjutt apew,,aq bngge sbb ko pakai bju kaler pink sama dgn aku...aq terharu...

ada laa suatu mlm sabtu,,ko dtg uma aq sbb kat area umaa aq ade pasar,,ko dtg an apak,,,kite lepakk ta smpai 5minit bapak aku bising,,ko an apak punn balikk,,lucu arr dherr aq xleyhh blahh laa..kena halau,,hahaha

tapi ta serik laa lps kene boom an bapak aku,,masa raya haji kite wat pasal laa..ko ingadd x? tak mungkin ko lupa sbb lps kite settle g jln2 masa ko mao antar aku jengjeng~ kntoi an family aku,,aku kene mrh terukk an mak aq,,mak aq ckpp ko bkn suami aq laa apew laa,,bebel jea tawu,,ko punn kne mrh an makk aq,,heshh tamao citee bnci aq pasal kess neyhh...tapii kite chill je kann bia punn family akuu tgh marah an ka sbb bwk aq ngepong...aq ta slh kn ka punn sbb aq punn sama2 nak mao ngepong an ka,,hee nakal nyer  kite kn~

hujung bln 12 kite na kuar hang kn,,tapi ta kesampain sbb kite dahh tade ape hubungann,..mungkin kite mang xde jdoh...aq reda dgn apa yg berlaku bia punn hati ini masih menyayangi ko,,,tapi sekarang aq aknn buang perasaan tuhh jauh jauh dann terima insan yg bakal menyinari hidup aku dan bakal mnggnti tmpat ko dihati aku irfann...'smpai skunk aq ade sume pic ko dan pic kite berdua..aq xnak dlete sbb tuu kenangan aku,,pic lam fb punn aq xdlete,,aq xkn ubah name album tuhh ttp dgn I LOVEU,IRFAN,,law ka ta cye ka g laa kadd fb aq,,g tgk kt album aq..

aq cuma mao ckpp kenangan ko dan aku aq sematkan di hati aku dann KAU BKN MILIKU lagi
ko hanya kwn aq....aq cumee na pinjam nama ko neyhh deaya irfann utk kali ini sahaja..hanya pada entry ini sbb lps neyhh ko xkn jumpe perkataan deaya_irfan lagi.ingadd laa tarikhh neyhh 15/12/2011..hari aq selak menanges.ini adalh last entry utk blog neyhh sbb blog ini mengingatkn aq pada kenangan kita bersama....kbai

yg ikhlas dgn ketentuan kita,

deaya_irfan

::yOU reAD LIKE You CaRE aBouT ME::

 
DEAYA OFFICIAL COPYRIGHT