STATUS UPDATED!
REDHAA DGNN APA YGG TERJADI,,aku terimaa semua ini dgnn hati ygg ikhlass sygg..
deayaᵀᴴᴱ ᴼᴿᴵᴳᴵᴻᴬᴸ◕‿◕: 12.11
WELCOME TO MY OFFICIAL BLOG..HITS FOLLOW BUTTON NOW..BE GOOD ATTITUDE IN MY BLOG LAND

Saturday, December 24, 2011

YOU NOT MINE (last entry)

hemm...life without dia iss okayy utk aku,,,sbb i know dier cume main2 jea an aku,,yaa besa laahh puppy love laa katakan,emmm sedikidd myesall kerana aq mmberi harapan yg besar kadd dier yggg akuu andd dier akn kekal smpai kawinn,,but it juz a dreamm..yaa sepertii mimpi yg tidak sampai ke bintangg...aku redhaa dgn ketentuan ilahi,mybe dier bkn mr right akuu dann mybe ada ygg lagi caring pada dia...yaa aq reda dann aku ikhlass dengan pa ygg terjadi,,jadi irfan!! aku halalkan semua ygg aq kci kadd ko,,,aq ikhlass kann semuaa nyaa,,so ko jgn wsauu sbb aq xde niat mao berdendamm an kao...dann terimaa kasihh sbb wujud dann hadir menyinari hidupp aku selama 2 bln 3 minggu 1 hari,,aq hepyy bia punn dukaa dgn kao..bagii aku duka ker pahit kerr bersama kao sume tuhhh terindahh bagi aku,,,dan kenangan ituu takkn terulang lagi...yaa  ko phm2 jelaa kita akn mnjadi kwn..kwn mcm dulu,,ko pnggil aku akak,,aku pnggil ko irfann,,itu sudaa memadai bagi aku,,tapi ko ingaddd xakan ada peluang kedua utk ko wujudd semulaa dlmm hidupp aku,,bagi akuu sejarah takkan mungkin berulangg,,soryy ituu adalhh prinsip hidupp aku,,,

tapi irfannn aku suda hepy skunk,,,ko jgn wisau,,,ko blah dari hdup akuu cikedd punn aku ta buadd kje gilaa...
aq masih waras dan aku ta bodoh...waktu mao putuss kao takudd aku buadd kje gilaa kn?? ehh~ ko silapp aku ta buadd punn...sbb aku dah hepy skunkk,,,aku gembiraa dgn hidup aku skunk,,dan aku eklas menerima kao sebagai kawan akuu..kite mmg kwn pun kann..dari kecikk lagi...


akuu upload pic neyhh bknn aku na menyingkapp kisahh silamm kitaa cuma aq na koa ingadd smule,,neyhh lahh tiket wyg pertama ko dann aku,,,lpss tuhh kite mne tgk wygg dahh sama2...kite tgk cite REAL STEEL,,ko mang ta romantikk laa,,,tapii ko ckpp ko pilih cite neyhh sbb ko tahu aq lyn cite omputihh,,,'
ko ingadd x...aku,naim,iman tinggal ko mase kt kaunter beli popcorn?? kciann ko kne bwk 3 air coke...hahahhaa
sweet cgt mase tuhh..thennn mase ko da masukk hall wygg ka ta jmpe tmpat ktaowg ddk kan??cite dahh start,,hall punn gelapp..alaa cian ko knn.,tapii sbb time tuh ko pwe aq,,aq pun nyalakn enset akuu sbgai signal yg ktaowng ada kadd cituu~

tapi irfannn aq na buadd 1 pengakuannn SUMPAH mmg aku ta phmm jln cerita tuhh laa..sbb aku bz an ko,,,aq hepyy an ka time tuhh mklum laa 2 first timee aq date an ka knn..yepiiii~ hepyy tahap gaban aku...
aq skew pnggil ko cipan .. sbb darikk kcikk lagi aq pnggil ko cmtuhh..tapi...malang nyaa ko ta sukaa...ko ta suka aq pnggil ko cipann..bia punn time tuhh aq aweq ko..ko mmg jahad,,smpai hati ko pnggil aku BADAK AIR,.haahaha..btw ko laa bf pertama aq ygg pnggil aq an nme buruk tuhh...aq harap pas neyhh bakal pwe aq ta pnggil aq cmtuhh lagi sbb mmg aq ta skew...tapii sbb time tuhh ko pwe aq,,,aq terima jela.dan anggap pnggilan tuhh sweet dan cgt bermkna,,pdahal dlm hati membara bara,,

aq syg ka sepenuhh hati aku,,dan aku dapat rasakn kau punn mcm tuhh tapi rupanya aq slh..hee
ko ingt x?? mase abah ko masukk ospitall,,ko tao x betapa peritnya hati aku sbb ko ta mcjj aku,,tapii aq sedaya upaya tahan mrh aku dan cuba utk bersabar demi ko,,,akuu mao stay lame an ka sbb tuhh aku perlu sbr yg cukup kuad,,,law aku xsbr aku ase kite dahh lame breaks nyer..
ko tawu x?? aq sedaya upaya beli kdit..minx kat mak aq,,n bile ade duit lebihh cikedd aq beli top4 utkk ko,,sbb aq tao ko suke gayut an aku bile tghh mlm...sume tuhh laa kenangan ygg aku xleyhh lupakan...

hee yg neyhh aq na trgelakk law cite,,ingt x?? mase tuhh ko buadd gentle dtg lepak dpn uma aq..first ko dtgg dlm area 9.15  mlm dgn apak,naikk moto baru apak tuu lahh,cehh wat brani jea..pdahal aq punn wsau mak aq bising,,tapi mak aq ta bising..kol 10 kao punn balik...
lps jea mlm tuhh ko dtg lepak uma aq,,amboii tiap2 hari ko dtg,,smpai mak aq pelikk,.tapi aq ckpp kat mak aku ko mmber aku,,hee menipu makk sbb na lepak an ka,,
kite date tiap hari...ade laa mase neyhh ko dtg sorangg naik moto nouvo tuhh,,,ko ckp ko na ajak aq ngepong,,aq iyekn ajer,,ko ckpp ko dtgg ptg,,tapi malang nyaa aq terlelap..thenn ko beriban kali lalu dpn uma aq..masa tuhh aq mang ta sdr laa sowiey ya irfann,,,ko punn kcewa,,ko punn balikk uma tok ka dgn prasan hampa dan mrh,,,otw ko na balikk tuhh hujan turun selebat nyer,,ko basahh dek air hujann..kcian ko kn..sesampai ko kadd uma tok ka,,aq punn kol,,aq minx maaf sume..ko mrh aku,,puas aq explain..ko wt tataw jer seolah2 ko merajukk laa...tapi mlm tuhh ko dtg uma aq then kite lepakkk lagi...ko punn hepy..aq lagi laa...

sekali lagi ko dtg uma aku,,,dgn naim..lepak dri kol 2..kol 5 bwu ko rety na balikk...itu punn sbb mak aku bising...kali neyhh mang aq xleyhh lupakn..aq ikut naim g kdai...aq tinggl ko kt depan uma aq dgn teha...haha bodoh kn aku tinggl pwe sndiri then naik moto dgn mmber ko,,hahah..tapi mmber ko uhh kwn dari kcik aq sbb tuhh aq ta segan..naimm soh beli roti,,so aq beli,,naim bwk moto ko irfan kencang gler,,smpai kat bonggol dier ta brekk,,cemas aq,,smpai2 jea,,muka ko mrh,,teha punn da balik uma..ko mrhh sbb aq tinggl ko,,aq bagi ko roti thenn ko mkn,,tapi irfann ko mkn comott..aq lapkan bibir ko dgn tgn aku..jujur aku ckpp ko mmg mkn cm bby laa,,heee,,ko na  air,,tapi  aq mlas buadd air...aq kci kownag minum air cool jea,,hahaha nasib laa korang...tak lame tuh korang balikk...

ko ade uma tok ka lagi...kite x mcj sbb kdit kite sudaa abes,,,ko lalu dpn uma aq,,tapi ko ta ckp punn ka mao dtg perumahan aku...ko naikk moto kapcai apak,,hahaha
mase ko lalu tuhh aq tgh main badminton an wadi..ko pndang jea aku,,aq lakk wtt muke trkjut laa cgt..bkn trkjutt apew,,aq bngge sbb ko pakai bju kaler pink sama dgn aku...aq terharu...

ada laa suatu mlm sabtu,,ko dtg uma aq sbb kat area umaa aq ade pasar,,ko dtg an apak,,,kite lepakk ta smpai 5minit bapak aku bising,,ko an apak punn balikk,,lucu arr dherr aq xleyhh blahh laa..kena halau,,hahaha

tapi ta serik laa lps kene boom an bapak aku,,masa raya haji kite wat pasal laa..ko ingadd x? tak mungkin ko lupa sbb lps kite settle g jln2 masa ko mao antar aku jengjeng~ kntoi an family aku,,aku kene mrh terukk an mak aq,,mak aq ckpp ko bkn suami aq laa apew laa,,bebel jea tawu,,ko punn kne mrh an makk aq,,heshh tamao citee bnci aq pasal kess neyhh...tapii kite chill je kann bia punn family akuu tgh marah an ka sbb bwk aq ngepong...aq ta slh kn ka punn sbb aq punn sama2 nak mao ngepong an ka,,hee nakal nyer  kite kn~

hujung bln 12 kite na kuar hang kn,,tapi ta kesampain sbb kite dahh tade ape hubungann,..mungkin kite mang xde jdoh...aq reda dgn apa yg berlaku bia punn hati ini masih menyayangi ko,,,tapi sekarang aq aknn buang perasaan tuhh jauh jauh dann terima insan yg bakal menyinari hidup aku dan bakal mnggnti tmpat ko dihati aku irfann...'smpai skunk aq ade sume pic ko dan pic kite berdua..aq xnak dlete sbb tuu kenangan aku,,pic lam fb punn aq xdlete,,aq xkn ubah name album tuhh ttp dgn I LOVEU,IRFAN,,law ka ta cye ka g laa kadd fb aq,,g tgk kt album aq..

aq cuma mao ckpp kenangan ko dan aku aq sematkan di hati aku dann KAU BKN MILIKU lagi
ko hanya kwn aq....aq cumee na pinjam nama ko neyhh deaya irfann utk kali ini sahaja..hanya pada entry ini sbb lps neyhh ko xkn jumpe perkataan deaya_irfan lagi.ingadd laa tarikhh neyhh 15/12/2011..hari aq selak menanges.ini adalh last entry utk blog neyhh sbb blog ini mengingatkn aq pada kenangan kita bersama....kbai

yg ikhlas dgn ketentuan kita,

deaya_irfan

::yOU reAD LIKE You CaRE aBouT ME::

Wednesday, December 21, 2011

heeyyy kawannn-kawann

hai sumee blog neyhh deaya jarang bukak laa sbb deaya daa ade blog bwu..agyownn blogg neyh byk cgt kenangan pahidd kah...so neyhhh link fb deaya my new blog aw aw

::yOU reAD LIKE You CaRE aBouT ME::

Tuesday, December 13, 2011

30 PERKARA

30 Perkara Perempuan tak Sempat Bagitau Lelaki.... 

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akanlakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

::yOU reAD LIKE You CaRE aBouT ME::

rindu blog neyhh cgt-cgt

# NAME FB BARU AKU SEYHH --> izz deaya purcell


lamenyer ta update blog..rndu cgt seyhh...hehehe...bkn apew...juz xade mase laaa...sibuk lhaa..beli brg skola jer..PREPARE FOR SCHOOL COMING SOON..:D...aku da balik dari JAYBEE ...2 minggu lebih dox sane...menggedik dgn cik fara lhaa...
# ITULAH CIK FARA KITE....AMOI SEYHH...PUTIH MELEPAK...JELEZ AKU SEYHH


okie!! mao cite pengalaman dok JAYBEE...err =.= bez cgt...aku suke laa...bese laa dok tgh2 bndr kn.hehe...berjln jerp kje aku seyhh...amboi ko deaya bkn kemain dok sane erk..GEDIK! haha..<--- KUTUK DIRI SENDIRI...

# YG PAKAI SHAWL TUU NAJWA YG SEBELAH TUHH CIK FARA,,,TAKEN AT GIANT PELENTONG,MASAI,JAYBEE


aku g jln2 at sane...tgk wyg..g masai paling best sbb kne naik bas laa...pegi naik 2 bas..then bwu smpai kt mall seyhh..balik pun 2 bas..rugi2..bazir duet aku jer...hehe

aku tgk cite neyh mase kt jaybee..ya allah!! menitis air mata aku lps tgk pic dier,,knape?? aq rindu dier..aku rindu na dngr suara dier,,nak dngr nasihat dier...dulu dier sgala2nya buad aku...TAPI aku bodoh..aku curang...aku xbersyukur dgn apa yg aku ade..TAMAK!! aku bnci diri aku...andai dpt aku undurkan masa ...aku mao masa aku kaple an dier...aku mao setia an dier,,dan kaple smpai akhir hayat...aku myesal,,sume sbb aku...aku windu saat2 bersama dier...susah sng dgn dier...BYK kenangan manis aku dgn dier...bia pun pahit..bagi pun sume manis...aku berpisah dgn dier..secara xrela...aku masih syg dier..syg cgt...aku nak cgt jumpe dier..peluk dier...aku mcj dier..dier xeply..mybe da nak lupekn  aku dah...asl aku dngr lagu AISHITERU mesty aku ingt kt dier..sbb 2 smpai skunk aku gile lagu aishiteru...hanya TUHAN jer tawu sedlm mana CINTA aku kt dier dan seberapa myesalnye aku lukakn hati dier yg luhur mncintai aku.. aku syg dier...miss him so much.TAPI mang ktaowng x ditakdir kn utk bersama...jodoh aku skunk dengan IRFAN..sbb 2 aku jujur dan setia an IRFAN..sbb aku xnak mnde yg jadi kt D jadi kt IRFAN..iya..budak yg aku cyg uhh CAPITAL D..meant..DAUS OR FIRDAUS...hmm...aku akn syg irfan dan xkn sia kn cinta dier kt aku..2 jnji aku...

#menitis-menitis airmata aku taip entry neyhh kbai

::yOU reAD LIKE You CaRE aBouT ME::

Thursday, December 1, 2011

 
DEAYA OFFICIAL COPYRIGHT